29 października 2022 (sobota)
godz. 9:00; 12:00, 15:00
udział bezpłatny, obowiązują zapisy!
Jesień to czas przygotowań przed trudną zimą. Zabezpieczenie żywności przez kiszenie to jedna z najzdrowszych form konserwacji jaką zna ludzkość. Sam proces kiszenia jest niezwykle fascynujący od strony naukowej. Podczas warsztatów uczestnicy będą mieli możliwość przygotowania własnych kiszonek z rozmaitych warzyw. Będziemy korzystać ze starych lokalnych przepisów, oraz najnowszych doniesień naukowych o metodach konserwacji żywności. Uczestnicy dowiedzą się jak wygląda proces kiszenia od strony chemicznej.
Podczas warsztatów obecna będzie tłumaczka (język ukraiński).
Prowadzenie: Iwona Burgunda
Termin: 29 października 2022 r. (3 grupy) 9:00, 12:00 oraz 15:00.
Pamiętajmy o ogrodach: warsztaty – Kisz mi!
Kategoria: archiwum imprez
Data: 29/10/2022 9:00; 12:00; 15:00 Sb
